Sayfalar

9 Eylül 2009 Çarşamba

sefertası hareketi

Sefertası Hareketi, küreselleşmenin hedefi olarak bütün Dünya için biçilen tek kültüre karşı, kültürel çeşitliliği, mutfaktan başlayıp hayatın her alanında savunmak iddiasındadır. Küreselleşmeye bağlı kültürel fakirleşmeye ve fast food zihniyetinin olumsuz etkilerine karşı toplumun uyarılmasını ve kamu oyu oluşturulmasını, öncelikli amaç edinmiştir.
Bunun yanı sıra fast foodun olumsuz etkilerinden uzak sığınakların keşfedilmesi, oluşması ve daha çok kullanılmasını sağlamak da Sefertası Hareketi’nin amaçlarındandır.
Sefertası Hareketi, fast food endüstrisi tarafından teşvik edilen ve tarım ürünlerinde türlerin kayboluşuna yol açan biyoteknolojik çalışmaların da karşısındadır. Biyoteknolojiyi, sadece insan sağlığını koruma çerçevesinde kabul edilebilir görmektedir.
Sefertası Hareketi, evde yemek pişirilmesini ve aile sofralarını, fast foodun olumsuz etkilerine karşı toplumun bağışıklık mekanizması olarak görmekte ve teşvik etmektedir.
Bu amaçlar, doğal olarak, geleneksel mutfak ve yemek kültürlerini koruma ve geleceğe taşımayı da kapsamaktadır. Zaten, “sefertası”, korumayı ve taşımayı sembolize eder. Tabiî hareketliliği de...
http://www.sefertasihareketi.org/index.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli.....
Lütfen;
bir :)) bile olsa yorumlarınız beni mutlu edecek..