Sayfalar

21 Ekim 2009 Çarşamba

Sevgili asker oğlum.Bu hafta sonu kura çekeceksin umarım hayırlı olur.
Uzun zamandır içimde biriktirip yazamadığım o kadar çok şey var ki.....
Kardeşinin de asker yolcusu olması beni bambaşka duygulara sürükledi yine...Özleminiz bundan sonra sürekli olacak biliyorum.Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Herşey değişecek..
Kendimi en kestirmesinden alıştırmam lazım..
Sen küçücük bir bebekken dünya senin etrafında dönüyordu sanki...Şimdi kocaman adam oldun ayıp yani senin etrafında dönmemeli o dünya....
Nerede kalmıştım senin ilk adımlarında değil mi?
Şimdi de kardeşine olan hamileliğimi anlatmak istiyorum sana..
Biz her öğlen birlikte yatardık seninle ve uyurduk beraber.Sana sarılıp uyumak dünyanın en güzel duygusuydu anlatılmaz yaşamak lazım...
Kardeşine olan hamileliğim sırasında karnım günden güne büyüdü.Ve bir gün sen bana sarılamaz oldun.Hatta salondaki o koltuğa sığamaz olduk beraber.Ve sen bana hala unutamadığım o sözü söyledin:
-Anne daha şimdiden aramıza girdi....
Dört yaşındaki bir çocuğun ağızından bunu duymak beni çok duygulandırmıştı.
Daha sonra karfdeşin oldu.
Ve büyük gün biz eve geldik...
Senin tepkini çok merak ediyordum ama sen bir türlü bebeğe yaklaşmıyordun.
-Gel oğlum kardeşini sevelim beraber dediğimde sen diğer odaya kaçtın.Senin yanına geldim ve anladım ki en iyi ilaç zaman.
-Haydi gel tırnaklarını keselim... dedim.
Yavaş yavaş konuşmaya,iletişim kurmaya başladık o andan itibaren.
Ben senin tırnaklarını kestim sen bana kardeşini sordun..Anlattım sana benzediğini,ileride beraber top oynayabileceğinizi ve şimdi hatırlayamadığım çok şeyi.
Sen ağabeyiliği öylesine benimsedin ki,bir sabah kalktığımda kardeşini yanımda bulamamıştım.Nasıl panikledim hala unutamıyorum...
Sana kardeşini sorunca o bebeksi ifadenle
-Anne sen uyuyordun ,kardeşim de ağlıyordu.Seni uyandırmasın diye onu uyutmaya çalıştım deyince ben felç olmuştum sanki..
Kardeşinin yanına gidip baktığımda mışıl mışıl uyuyordu.Nasıl başardığını sormama gerek kalmadı zaten..
Çünkü kardeşinin yanında reçel kasesi ve birkaçtane emzik vardı,suratında da temiz bir bölge kalmamıştı.Üstünü başını zaten söylememe gerek yok.
Sen ona yıllarca öyle baktın.Hep benim küçük yardımcım oldun.Ben annenim ama ,inan sana çok şey borçluyum.Biz zorlukları beraber aştık seninle..Sen bana anne olmayı öğrettin.Ben de senden evlat sevgisini öğrendim....Çok güzel günlerdi çok.....
Seni seviyorum canım benim...

2 yorum:

  1. ne güzel yazmışsınız. göz yaşlarıyla okudum. benim de aralarında 3 yaş olan iki oğlum var. henüz küçükler ama ben şimdiden nasıl askere gönderirim diye düşünüyorum. iki kardeşin birbiriyle tanışmasını okurken, kendi yaşadıklarımı hatırladım. hayırlı tezkereler, mutlulukla kalın.

    YanıtlaSil
  2. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.İnanın zaman çabuk geçiyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli.....
Lütfen;
bir :)) bile olsa yorumlarınız beni mutlu edecek..