Sayfalar

24 Eylül 2009 Perşembe

taşların gücü

"Astrolojik taşlar denge için kullanılabilir"

Hay Estetik Merkezi'nden Doğal Tıp Uzmanı Dr. Ender Saraç, süs taşlarının insanlar üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor.
"Yarı değerli taşlar ki biz "astrolojik taşalar" diye adlandırıyoruz, insanlar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu doğrudur. Burçlara göre her gezegenin insanın sinir sisteminde yaptığı birtakım değişik etkiler var. Bu etkilerin bazıları bazı burçlar üzerinde olumlu olurken bir kısmı bazı burçlar için zorlayıcı olabiliyor. Astrolojik taşlar da bu durumu dengelemek için kullanılabiliyor. Mesala, balık burcu için ametist böyle bir etki yapıyor.Balık burcunundan olan kişilerin üzerlerinde ametist taşından herhangi bir obje, kolye ya da yüzük taşımalar, olumlu düşünme gibi olumlu etkiler sağlıyor. Yengeç burçları için inci, terazi burçları için opal aynı etkiyi yapıyor. Mars gezegeni gibi kırmızı bir gezegenin etkisi altında olan koç burçlarının kırmızı t-shirt giymalri, kırmızı acı biber yemeleri ve mercan gibi kırmızı taşlar taşımaları bu etkiyi güçlendiriyor. venüs ise daha pastel renklerde ve bu sıcak, kızgın enerji bu renkte taşlarla dengelenebiliyor. Taşları bu amaçlarla kullanlar belirli aralarla, bunları tuzlu suda bekletebilir ve topladıkları negatif enerjiyi atmalarını sağlayabilirler. aastrolojik taşların işte böyle etkileri var, ancak bunu fazla abartmamak gerek."

Doktor kontrolünde kullanılmalı"

Dr. Hüseyin Nazlıkul da bazı mineral taşların insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu ve özellikle manyetik alan yaratan taşların etkisi üzerine pek çok yayın bulunduğunu belirtiyor. Dr. Tanrıkulu sözlerine pek çok yayın bulunduğunu belirtiyor. Dr. Tanrıkulu sözlerine şu şekilde devam ediyor. "Bir mineral taşın insan sağlığı üzerinde olumlu olup olmadığını kinesoloji metoduyla tespit etmek mümkün. Bu konuda ayrıntılın olarak yapılmış bir bilimsel çalışma ve bunu sonuçlarının pozitif olduğunu gösteren yayın yok. Fakat bireye özgün olarak yapılan testler sonrası iyi taşı seçmek ve bu katkılarla sağlığa daha erken kavuşmak olası. ProQuant diye tamımlanan manyetik alan taraması yapan bir cihazla da olumlu etkileri test etmek mümkün. Ancak bu testler bireye özgü olmalı. Sonuç olarak diyebilirim ki, taşların insan sağlığı üzerinde olumlu etki edebileceği biliniyor. Ancak bunun bu konu hakkında eğitim almış bir hekim tarafından yapılması gerekir. Bilinçsizce kullanılacak bir taşın sağlığa zararlı etkilerinin olabileceği unutulmamalı. Ayrıca her derde deva gibi sunulan taşların belirli sıkıntılar yarattığının bir gerçek olduğunu da hatırlatmak isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok önemli.....
Lütfen;
bir :)) bile olsa yorumlarınız beni mutlu edecek..